Actueel

Het kan: positieve gezondheid in de praktijk!

23 juni 2022

Het kan: positieve gezondheid in de praktijk! Het denken over gezondheid en ziekte is de laatste jaren sterk aan het veranderen. Lange tijd zagen we gezondheid vooral als afwezigheid van ziekte. Positieve gezondheid kijkt juist breder, namelijk naar de veerkracht van mensen om zich aan te passen aan wat zich in het leven voordoet. Het gaat om zes dimensies die in een spinnenweb-diagram zijn verwerkt, zie bijgaande afbeelding.

Blijf vaardig

16 juni 2022

Lang niet elke instelling heeft een skillslab, dat hebben wij natuurlijk wel voor de opleidingen Verpleegkunde, Verzorging en diverse keuzedelen die via de derde leerweg aangeboden worden. 

Terugblik Ontmoet de sector Zorg & Welzijn 19-04-2022

18 mei 2022

Dinsdag 19 april was het de kans voor Achterhoekers om de sector Zorg en Welzijn te ontmoeten. Bij Ontmoet de sector Zorg en Welzijn kwamen werkgevers, opleiders, adviseurs en Achterhoekers bijeen. Met ruim 120 bezoekers een groot succes. Iedere Achterhoeker had een eigen reden voor zijn bezoek. Er waren mensen die zich wilden oriënteren, vragen hadden over (om)scholing, een andere baan zochten of financieringsvragen hadden. Met voor een aantal bezoekers als resultaat zelfs met een aanbod op een baan! 

Kans! Opijver Achterhoeks Talentenfonds

1 april 2022

Naast STAP subsidiemogelijkheden op de scholingskosten, is er in de Achterhoek een unieke kans om je scholingskosten te verlagen. Opijver is opgericht voor en door de Achterhoek en zorgt voor persoonlijke groei en voor meer kansen. Door je om-, her- of bij te scholen in een beroep met toekomstperspectief. Opijver is er voor iedereen, voor jong en oud en alle opleidingsniveaus.  

Positieve gezondheid in de praktijk

29 maart 2022

Het is binnenkort mogelijk: met je collega’s dit mooie keuzedeel volgen! Positieve Gezondheid bekijkt en stimuleert de mentale en fysieke gezondheid van mensen vanuit een focus op de mensen zelf en op hun mogelijkheden en veerkracht.

Trainers gezocht

29 maart 2022

Binnen het Graafschap College hebben we een aparte interne organisatie voor onze contractactiviteiten bij organisaties in de regio. Vanuit Graafschap Opleidingen verzorgen we trainingen en bijscholing o.a. bij zorginstellingen en thuiszorgorganisaties.

Meer nieuws

Nursing Anne (simulatie pop)

Goed nieuws! Populaire keuzedelen ingekort

Humankind training Leider Sportieve Recreatie (LSR)

Instagram pagina Wijkleercentrum (WLC) Terborg/Gaanderen

Laatste subsidiekans scholingskosten door Nationale Zorgklas (NZK)

Start actieleertraject voor wijkdocenten