Actueel

Ondanks Corona een bericht van een afstudeer student

30 april 2021

“Het is weer een tijdje geleden dat in de nieuwsbrief aangekondigd werd dat ik mijn afstudeeronderzoek voor Graafschap Opleidingen (GO) zou doen. Inmiddels zijn we een aantal maanden verder. Ik heb succesvol mijn afstudeeronderzoek mogen verdedigen. Een aantal van jullie heeft mij geholpen tijdens mijn onderzoek (diepte-interviews en enquêtes). Hier ben ik jullie nogmaals dankbaar voor. Jullie zijn vast en zeker benieuwd naar de resultaten van mijn onderzoek en het advies wat daaruit is voortgevloeid. De belangrijkste zaken wil ik graag met jullie delen.

Terugblik Online Kennisfestival over Technologie in Zorg & Welzijn maart 2021

29 april 2021

Technologie in Zorg & Welzijn, nu en in de toekomst Op 18 maart 2021 heeft “Het Kennisfestival over Technologie in Zorg & Welzijn” plaatsgevonden. De organisatie was in handen van de initiatiefnemers Technologie & Zorg Academie (TZA) Twente en TZA Achterhoek in samenwerking met 17 mbo- en hbo-instellingen en werkgeversorganisaties. De doelgroep waren 6.000 zorg- en welzijnsmedewerkers, docenten en studenten.

Intensivering samenwerking Voorlichter zij-instromers Zorg

26 april 2021

Sinds november 2018 is Anouk Leisink werkzaam als Voorlichter zij-instromers Zorg. De samenwerking met het werkveld heeft zij tot nu toe als prettig ervaren. Toch kan er volgens Anouk nog meer uit deze samenwerking gehaald worden.

13 mei 2021: online bijeenkomst voor wijkdocenten en werkveld

23 april 2021

Graag nodigen we je uit voor een online bijeenkomst gericht op de wijkleercentra op 19 mei 2021 van 10:00 – 12:00 uur. Ditmaal een speciale editie waaraan zowel wijkdocenten als werkbegeleiders, praktijkopleiders of andere geïnteresseerden vanuit het werkveld deelnemen.

Samen werken in de digitale leeromgeving Canvas

23 april 2021

Graafschap Opleidingen koos in 2014 voor de digitale leeromgeving Canvas, onder meer om de opleiding Verzorgende IG via de derde leerweg in te bouwen.

Nationale Zorgklas

23 april 2021

We werken als Graafschap College in deze roerige tijden mee met de Nationale Zorgklas. De gevolgen van Covid19, namelijk enerzijds de tekorten in de zorg en anderzijds het aanbod van (niet in de zorg opgeleide) werkwilligen hebben de overheid geprikkeld tot het oprichten van de Nationale Zorgklas.

Meer nieuws

Coördinator wijkleercentra Achterhoek & Liemers

Op een kiertje…

Het (eu)regionaal vaardighedencentrum krijgt vorm

Online bijeenkomst voor wijkdocenten: Pling!

Thuisafname AMN-testen

Ondersteuning thuis; de toekomst?