Doen!

Sinds februari gebeuren er op dinsdagavond in Doetinchem op het Graafschap College mooie dingen! Er stromen betrokken en nieuwsgierige individuele deelnemers in die aan de slag gaan met hun leervraag. Zo zijn er deze maand personen die het keuzedeel Verpleegkundige en verpleegtechnische handelingen K0119 (niveau 4) nu weer opgepakt hebben, en zijn er mensen die het keuzedeel Helpende plus en de basistraining Palliatieve zorg weer vervolgen. Deze maand zijn er personen ingestroomd voor dezelfde keuzedelen maar ook het nieuwe keuzedeel Verzorgende en verpleegtechnische handelingen K0118 (niveau 3) en de training Medicijntoediening en medicatieveiligheid 2+.
Zo kan je aan de slag met je leervraag omdat we a. niet groepsgewijs onderwijs geven, en b. intern samenwerken met de instructeurs van het Skillscentrum en de docent van het OnderwijsLeerCentrum en c. deelnemers dwars door hun eigen traject ook aan elkaar koppelen bij gelijke onderwerpen. Het zelfstandig werken, plannen en thuis opdrachten doen is wel een vereiste voor deelname aan deze ‘dinsdagavond’. Al doende leert men, nog niet alles gaat vlekkeloos!
Het is mooi om te zien dat nu circa 40 personen aan hun leervraag werken, het was voor hen niet mogelijk geweest als we ‘groepsgewijs’ werken, dan zijn er namelijk circa 10 personen nodig die tegelijkertijd aan een training beginnen. We doen het gewoon, en tonen met vallen en opstaan dat flexibiliteit werkt!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *