Jij bepaalt, 100% altijd!

Dinsdagavond 20 november 2018 organiseerde de opleiding Verzorgende-IG de jaarlijkse themabijeenkomst ter gelegenheid van de Dag van de Langdurige Zorg. Ook dit jaar was hiervoor weer Schouwburg Amphion in Doetinchem uitgekozen.

Herbert Prange heette de 150 aanwezigen van harte welkom en kondigde de gastspreker aan: Joseph Oubelkas. Joseph hield een inspirerend verhaal over hoe zijn leven in 2004 plotseling een totaal andere wending nam: van jonge succesvolle ondernemer veranderde hij in een gevangene in Marokko. Hij vertelde op pakkende wijze hoe hij tot 10 jaar werd veroordeeld en jaren onschuldig in de gevangenis heeft gezeten, hoe hij dit heeft doorstaan en daar sterker uitkwam. Joseph: “Heel veel mensen hebben mij de vraag gesteld hoe je zoiets overleeft. Mijn antwoord is dan altijd: het is maar hoe je ermee omgaat. Je bepaalt altijd zelf, bijvoorbeeld door je houding, hoe dingen gaan. Op die manier is het mij gelukt om hier krachtiger uit te komen”.

Na het verhaal van Joseph was er gelegenheid om ervaringen met elkaar te delen en gezamenlijk nieuwe inzichten te ontwikkelen. Onder het genot van een drankje en een hapje ging men in groepjes uiteen om een mindmap te maken. Vervolgens werden de bevindingen gepresenteerd en in een vlog vastgelegd. Yvonne vertelt: “Ik hoor mezelf vaak zeggen dat ik vind dat we te weinig tijd voor echt contact met onze cliënten hebben. Na vanavond ben ik tot de conclusie gekomen dat ik daar zelf wat mee moet doen. Zoals Joseph zei, je bepaalt zelf. Het was een inspirerende bijeenkomst die de nodige stof tot nadenken geeft en een heleboel positieve energie om mee aan de slag te gaan”.

Een korte impressie van de avond

 

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *