Laatste subsidiekans scholingskosten door de Nationale Zorgklas  (NZK)

Wanneer u vóór 1 mei 2022 start met scholing van medewerkers via de Nationale Zorgklas worden de scholingskosten van de opleiding gesubsidieerd. Dat betekent de komende weken aanmelden bij de NZK, omdat er voor de daadwerkelijke start nog wat stappen te organiseren zijn.

Afgelopen jaar heeft het Graafschap College de training voor het mbo-certificaat Individuele Ondersteuning op niveau 3 via de NZK succesvol aangeboden (online). Dit certificaat omvat enkele taken en werkprocessen uit de opleiding Verzorgende IG en blijkt een mooie opstap voor die opleiding. Het certificaat geeft bij instroom in de opleiding Verzorgende IG geen vrijstelling, maar de deelnemers hebben minder tijd voor de opleiding nodig. Deze medewerkers bleken ook al makkelijker inzetbaar bij de zorginstellingen.

In overleg kan het Graafschap College ook de mbo-certificaten ‘Individuele basiszorg verlenen’ op niveau 2 en het mbo-certificaat ‘Individuele ondersteuning in de maatschappelijke zorg’ op niveau 3 aanbieden. Deze twee zijn ook subsidiabel.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *