Nursing Anne (simulatie pop)

De Skillscentra van het Graafschap College in Doetinchem en Groenlo hebben er sinds kort twee collega’s bij in de vorm van simulatoren (simulatie poppen), ook wel ‘Nursing Anne’ genoemd.
De simulatoren zijn aangeschaft om levensechte simulaties uit te kunnen voeren. Met de simulatoren kunnen er namelijk verschillende scenario’s en casussen worden geoefend.
De vitale functies kunnen​ ook echt worden gemeten bij de Nursing Anne, zoals de polsslag, ademhaling en bloeddruk. De blaas en de maag van de pop kunnen ​worden gevuld om de student te laten ervaren hoe bijvoorbeeld blaaskatheteriseren, ​of het inbrengen van een maagsonde in zijn werk gaat. Deze functies kunnen allemaal afzonderlijk ingesteld worden, waardoor studenten meer inzicht krijgen in de consequenties van de interventies die ze op de simulator toepassen.
Ook het klinisch redeneren, het nadenken over de vervolgstappen die in de praktijk genomen moeten worden, wordt in een simulatie bevorderd.
De Nursing Annes kunnen spreken door middel van de headset. Hierdoor kunnen de simulatoren ook worden ingezet bij het trainen van sociale vaardigheden.
Kortom een innovatieve toevoeging aan de Skillscentra om studenten levensechte situaties te laten ervaren in een veilige leeromgeving.
Nieuwsgierig geworden? Kom gerust een keer bij de Nursing Anne in Doetinchem of Groenlo op bezoek!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *