Ondersteuning thuis; de toekomst?

Niet alleen het Graafschap College merkt de groeiende belangstelling voor medewerkers op niveau 2, ook de politiek ziet de waarde in. In de regio hoor je steeds meer de roep om ‘minder gezichten’ bij de cliënt in huis, maar dan wel ‘vaardige, professionele gezichten’.
Als antwoord op die behoefte is een kort traject mogelijk voor thuiszorgmedewerkers! Deze training Ondersteuning Thuis resulteert in een mbo-certificaat over enkele onderdelen uit de mbo opleiding. De deelnemer hoeft dan geen Nederlands, rekenen, burgerschap etc. te volgen (en geen examen in te doen) maar richt zich op twee werkprocessen, namelijk ondersteuning bij het huishouden en ondersteuning bij de persoonlijke verzorging en de dagelijks activiteiten. Dit is voor de cliënt erg prettig, de bekende medewerker mag ook helpen met het wassen en andere taken.
Tijdens de training is aandacht voor het veranderen van de ‘grondhouding’ van de deelnemers zelf, het natuurlijke ‘zorgen voor’ moet transformeren naar ‘zorgen dat’ een cliënt iets kan. Het activeren van de cliënt en de regie juist daar laten, is op de lange duur immers beter. KLIK HIER voor verdere informatie over deze training en zie dat er geen startkwalificatie nodig is, maar vooral ervaring kan helpen. In 4 à 5 maanden (12 bijeenkomsten, praktijk en een praktijkexamen) heeft de medewerker kennis en vaardigheden om het werk beter te doen en een civiel erkend mbo-certificaat!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *