Opleidingstraject Samen leren in zorg en begeleiding van start

Het opleidingstraject ‘Samen leren in zorg en begeleiding’ is begonnen. Een opleidingsroute waarin studenten vanuit (praktijk)ervaring leren en steeds meer hun eigen tempo en leerinhoud kunnen kiezen. Studenten zitten samen in een stamgroep van ongeveer 15 studenten en worden daarin begeleid door 1 studieloopbaanbegeleider. Bij het werken aan (praktijk)ervaring werken ze samen met andere studenten, waar mogelijk in en met de praktijk. Ze doen praktijkervaring op door BPV (meestal na 1 jaar), extern practicum, buitenschoolse en binnenschoolse projecten en casuïstiek/simulaties op school.
Net als overal is de start beïnvloed door Covid-19. Op het mbo moeten studenten en medewerkers 1,5 meter afstand houden, wat betekent dat er minder contactonderwijs mogelijk is, en ook de praktijklessen moeten worden aangepast. Het vinden van een goede balans hierin is een uitdaging. Zo merken we ook dat ons werkveld zoekende is naar een goede balans, passend binnen de richtlijnen van het RIVM en de doorlopend wisselende omstandigheden. Gelukkig kunnen veel studenten terecht voor een vorm van stage. Daarnaast hebben we diverse organisaties of professionals bereid gevonden om studenten te ontvangen of te woord te staan via telefoon/beeldbellen/gastles, zodat zij kennis kunnen maken met de zorg- en welzijnsorganisaties, de verschillende beroepen en de verschillende doelgroepen.

Dus: als u helpende handen nodig heeft om een activiteit mede te organiseren en/of uit te voeren voor een individu of een groepje cliënten, een maatje kunt gebruiken om boodschappen te doen, te beeldbellen, ….. of als u studenten kunt ontvangen voor een rondleiding, kan ook virtueel, of te woord wilt staan. Neem gerust contact op met Diane Blanken d.blanken@graafschapcollege.nl of Henk Lammers h.lammers@graafschapcollege.nl.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *