Programma rondom (leven lang) leren en ontwikkelen

In de Achterhoek en Liemers gebeurt veel rondom leren in en om de werkplek. Sinds enkele jaren bestaan er wijkleercentra, is er het practicum als bijzondere vorm van leren in de praktijk, zijn er initiatieven rondom leren van zij-instromers etc. Daarnaast zijn er regionale aanpakken om het arbeidsmarkttekort in de zorg aan te pakken (RAAT).

In de Achterhoek en Liemers is er voor gekozen om bij die aanpak bestaande initiatieven te bundelen. Alles rondom (leven lang) leren en ontwikkelen is samengepakt in een programma. Dit programma omvat 3 hoofdlijnen: ‘Anders leren’ voor zowel initieel onderwijs als leren en ontwikkelen van zittende medewerkers, ‘Anders begeleiden van leren’ om het anders leren en meer leren mogelijk te maken en de doorontwikkeling van de wijkleercentra als lokale, fysieke plekken waar lerenden kunnen leren van en met elkaar.
In de komende nieuwsbrieven en via bijeenkomsten zullen we iedereen betrekken bij de vormgeving van het programma. Voor informatie over de bijeenkomsten: houd Intranet van je eigen organisatie in de gaten!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *