Samenwerking Wijkleercentra & Netwerken Dementie Oost- en West Achterhoek

Eind oktober heeft het eerste oriënterende gesprek plaatsgevonden omtrent de samenwerking van de wijkleercentra en de Netwerken Dementie Oost- en West Achterhoek. De vraag die voorgelegd is op het wijkleercentrum is hoe er verbinding gemaakt kan worden tussen wijkverpleegkundigen en de studenten op het wijkleercentrum. Met als doel het scholen van wijkverpleegkundigen in verdieping van kennis rondom dementie en het oefenen met de overdracht van informatie aan andere professionals. Voor studenten is het erg waardevol om ervaringen uit de praktijk te horen en hierover vragen te kunnen stellen en/of mee te denken.
De uitkomst van het gesprek was als volgt:
– Het meest waardevolle punt voor wijkverpleegkundigen is de overdracht van informatie op andere professionals. De verdieping van kennis rondom dementie is minder relevant, want er zijn al momenten georganiseerd voor het bespreken van casuïstiek en uitwisseling met andere wijkverpleegkundigen.
– Wijkverpleegkundigen uitnodigen voor gastlessen/casuïstiek rond dementie lijkt kansrijk. De meerwaarde is er dan voor de studenten en voor de betreffende wijkverpleegkundigen die hun vaardigheden ten behoeve van overdracht in/met een groep oefenen.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *