Terugblik Ontmoet sector Zorg & Welzijn 19-04-2022

Dinsdag 19 april was het de kans voor Achterhoekers om de sector Zorg en Welzijn te ontmoeten. Bij Ontmoet de sector Zorg en Welzijn kwamen werkgevers, opleiders, adviseurs en Achterhoekers bijeen. Met ruim 120 bezoekers een groot succes. Iedere Achterhoeker had een eigen reden voor zijn bezoek.

In de Achterhoek werken momenteel 26.500 mensen binnen de Zorg en Welzijn (cijfer UWV, 2021). Een flink aantal, maar de personeelsvraag is groot en dit zal in de toekomst alleen maar toenemen. De voorspellingen laten zien dat in 2031 wel 34.000 werknemers nodig zijn.
Steeds meer Achterhoekers denken er over na om te gaan werken in de sector Zorg en Welzijn. Deze baanveranderaars zijn vaak zoekend naar welke functies er zijn, maar ook wat nodig is voor kans op een baan.

Daarom hebben Leerwerkloket Achterhoek en WerkgeversServicepunt Achterhoek samen met regionale partners ‘Ontmoet de sector Zorg en Welzijn’ georganiseerd. Eén centrale plek waar werkgevers, opleiders en loopbaanadviseurs richting de Zorg en Welzijn bij elkaar kwamen.

Voor bezoekers was er een open inloop. Zo konden vraag en aanbod samen komen en men elkaar ontmoeten. Ook konden bezoekers ervaren welke technologische ontwikkelingen er zijn door een kijkje te nemen in de Technologie Zorg Academie (TZA). Bezoekers gingen in gesprek om te ontdekken, zich te laten informeren en te netwerken. De vragen liepen uiteen: er waren mensen die zich wilden oriënteren binnen de sector of met (om)scholingsvragen, mensen die een andere baan in de Zorg en Welzijn zochten of meer wilden weten over financiering. Met voor een aantal bezoekers als resultaat zelfs met een aanbod op een baan!

Loopbaanadviseur Mirjan van het Leerwerkloket Achterhoek vertelt: “Fantastisch waar we mensen mee kunnen helpen. Ik sprak bijvoorbeeld een jongen die wilde stoppen met zijn huidige opleiding. Iedereen in zijn omgeving had aangegeven dat hij iets in de zorg moest gaan doen. Ik kon hem nu tips geven hoe hij dit kon aanpakken”. Nathalie vult hierop aan: “Er waren zelfs bezoekers die aan het eind van de avond lachend zeiden: Ik kan, als ik wil, beginnen in 3 banen!”

Kortom voor bezoekers de kans om te zien welke baan- of opleidingsmogelijkheden er zijn in de sector Zorg en Welzijn. En voor werkgevers om mensen enthousiast te maken voor hun sector en in contact te komen met toekomstig personeel!

De Aftermovie

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *