Terugblik Ontmoet sector Zorg & Welzijn 04-10-2022

Op dinsdag 4 oktober 2022 was het zover, de tweede editie van ‘Ontmoet de sector Zorg en Welzijn in de Achterhoek’ vond plaats. Dit keer bij het Graafschap College in Doetinchem.

Aan het begin van de avond was er een inspiratiesessie waar werkgevers met elkaar in gesprek zijn gegaan over ‘open hiring’. Een erg inspirerende sessie, waar hele mooie en goede ideeën zijn opgehaald. Die weer bij kunnen dragen aan het terugdringen van de tekorten aan personeel in de sector zorg en welzijn.
Met zoveel werkgevers bij elkaar was het ook een uitgelezen kans om onderling met elkaar te netwerken. Dit werd onder het genot van soep en broodjes dan ook uitgebreid gedaan.

Om 18.30 uur werden de bezoekers welkom geheten. Ze konden op het ontmoetingsplein in gesprek met verschillende werkgevers, opleiders en loopbaanadviseurs. In totaal wel 35!
En ze kregen ook de kans om deel te nemen aan een rondleiding door het skillscentrum van het Graafschap College. Waar Nursing Anne (een levensechte patiëntoefenpop) werd gedemonstreerd. Om zo ook een stukje zorgtechnologie te zien.

Er zijn ruim 200 bezoekers geweest over de hele avond. Er zijn dan ook veel gesprekken gevoerd met ‘potentiële nieuwe zorgmedewerkers’. Wat maakt dat de tweede editie van ‘Ontmoet de sector Zorg en Welzijn in de Achterhoek’ zeer geslaagd was!

We hopen in de toekomst weer een bijeenkomst als deze te organiseren. Om zo werkgevers en werkzoekenden bij elkaar te brengen. En zo bij te kunnen dragen aan het terugdringen van de tekorten aan personeel in de sector zorg en welzijn.