Wijkleercentra in tijden van Corona

Het was stil in de wijkleercentra de afgelopen periode. In de digitale wereld is het wel doorgegaan. Zo is er voor ieder wijkleercentrum een eigen platform in Microsoft Teams aangemaakt, zodat studenten, wijkdocenten en de praktijk in contact kunnen blijven. Op veel wijkleercentra is hier al gebruik van gemaakt!
Eind mei zijn de eerstejaars studenten weer opgestart in de praktijk en hervatten het extern practicum waar dat mogelijk is. Voor de andere studenten geldt dat er afspraken gemaakt worden per wijkleercentrum hoe we op een verantwoorde manier elkaar weer kunnen ontmoeten tijdens leermiddagen. De wijkdocenten nemen hierover contact op met de contactpersonen per locatie om samen na te denken over verschillende scenario’s:
(1) Het wijkleercentrum kan met inachtneming van 1,5 meter gewoon open,
(2) het wijkleercentrum moet digitaal plaatsvinden,
(3) er komt een mix van digitale en fysieke aanwezigheid van studenten in het wijkleercentrum.

Uiteraard verschilt de ruimte per wijkleercentrum en is het een kwestie van afstemmen wat er mogelijk is volgend schooljaar. Mogelijk moet er een andere ruimte in de wijk gezocht worden.
Vragen hierover kun je stellen bij de desbetreffende wijkdocent of de coördinator Wijkleercentra Corinne Vellekoop c.vellekoop@graafschapcollege.nl.

Hopelijk komt ieder van jullie gezond door deze periode en kunnen we in het nieuwe schooljaar weer rustig opstarten.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *