Zorg voor een ander, begin(t) bij jezelf

Dinsdagavond 14 mei organiseerde de opleiding Mbo-Verpleegkundige ter gelegenheid van de Dag van de Verpleging de traditionele jaarlijkse themabijeenkomst. De belangstelling was groot, ruim 240 (aankomend) verpleegkundigen hadden zich aangemeld en verzamelden zich vanaf 17.00 uur in de Burcht.

Welkom!
Caroline Advokaat, opleidingsmanager van de opleiding Mbo-Verpleegkundige, heette iedereen van harte welkom en lichtte kort het thema van deze avond toe: “Ook dit jaar is het programma samen met een brede groep zorginstellingen in de regio opgesteld. We hebben gekozen voor het thema ‘Zorg voor een ander, begin(t) bij jezelf’. Gezien de werkdruk in de zorg denk ik voor iedereen een zeer herkenbaar onderwerp. Het Graafschap College biedt jullie deze avond aan omdat het zeker in dit vak belangrijk is om zowel fysiek als mentaal goed voor jezelf te blijven zorgen. Onze gastspreker vanavond is Mark Verhees en hij zal met zijn verhaal op het thema aansluiten. Ik wens jullie een fijne en leerzame avond”.

Manisch positief
Mark begint zijn verhaal met een korte ontdekkingsreis door zijn leven: “Ik groeide op in een liefdevol gezin waarin mijn oudere broer mijn grote voorbeeld was. Met alles wat hij deed, volgde ik hem. Maar dat betekende dus ook dat ik nooit echt mijn eigen keuzes maakte. Tot het moment dat een familielid onverwacht overleed. Toen begon ik pas na te denken over wat ik zelf belangrijk vond en ben ik mijn eigen gevoel gaan volgen. Ik probeer te laten zien en voelen hoe je positiever kunt leven, het beste uit jezelf kunt halen en daardoor gelukkiger wordt. En zorgen voor jezelf hoort daar natuurlijk ook bij”!

Yoga of Klinisch redeneren?
Aansluitend aan het verhaal van Mark werd er gegeten en gaven experts uit de regio diverse kennis- en ervaringsworkshops. Bijvoorbeeld Meditatie, Gelukskunde of Mindfulness, maar ook Klinisch redeneren of Complementaire zorg voor verpleegkundigen kwamen aan bod. Aan het einde van de avond was de algemene conclusie dat het een intensieve, leerzame en gezellige bijeenkomst was en men volgend jaar graag weer terugkomt.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *