Medewerkers langdurige zorg laten zich inspireren

Dinsdag 12 november werd in schouwburg Amphion in Doetinchem voor de vijfde keer een inspirerende avond voor medewerkers in de langdurige zorg georganiseerd. Ruim 235 medewerkers van verschillende regionale zorginstellingen kwamen bijeen om te luisteren naar gastsprekers en ervaringen met elkaar te delen.

Bram Verweij en Karel de Waal trapten de avond af. Beiden werken op het Citadel College in Nijmegen en de parallel tussen leraar/leerling en zorg-medewerker/zorgvrager is snel gemaakt. Zij namen de aanwezigen mee in een zoektocht naar ‘verlangen’. Verlangen is een belangrijke stuwende en sturende kracht in ons dagelijks handelen. Niet alleen thuis, maar ook op het werk. Om met regelmaat tevreden terug te kijken op dat wat je doet en betekent, is het belangrijk aansluiting te houden met verlangens, zowel van de zorgvrager als van jezelf. De beide sprekers stonden stil bij de vraag hoe je zicht kunt krijgen op de verlangens van zorgvragers.

Tommie in de zorg
Daarna nam Tommie Niessen het woord. Tommie Niessen werkt als verpleegkundige in de ouderenzorg en palliatieve zorg. Hij zet de zorg op een positieve en realistische manier op de kaart door erover te filmen, schrijven en spreken. Met behulp van een aantal van zijn filmpjes liet hij zien hoe leuk, maar soms ook moeilijk, het werken in de zorg is. Vooral aandacht voor de zorgvrager is belangrijk. Als dat betekent dat je wat meer tijd voor een zorgvrager nodig hebt, of iets leuks met ze onderneemt wat eigenlijk niet mag, moet je het zorgleefplan soms even los laten! Kijk ook eens op https://tommieniessen.nl/ voor meer mooie verhalen uit de zorg.

Ervaringen delen
Afsluitend hadden de aanwezigen de gelegenheid om onder het genot van een drankje en een hapje na te praten. Het was een inspirerende en leuke avond.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *