Online bijeenkomst voor wijkdocenten: Pling!

Het verder professionaliseren van de wijkdocenten krijgt vorm. Op woensdag 18 november jl. vond de online bijeenkomst Pling! plaats. Deze bijeenkomst stond in het teken van het uitwisselen van digitale lesideeën om elkaar te ondersteunen en inspireren om meer uit de digitale wijkleermiddagen te kunnen halen. Zo hebben we bijvoorbeeld kennis gemaakt met ‘Wheel decide’: een programma waarin er (digitaal) aan een rad kan worden gedraaid en er een vraag uitkomt als die stil staat. Een manier om meer gespreksstof te creëren onder de studenten.
Een leuk weetje: de vragen op de Pickwick theezakjes geven hiervoor soms ook inspiratie. Ook hebben we gebruik gemaakt van het whiteboard: een werkvorm waarbij je door middel van het (digitaal) invullen van post-its actief deel kan nemen aan de sessie. Omdat de post-its samen worden besproken, kan iedereen zijn mening met de rest delen.
Tussendoor werden we nog geactiveerd door een 3 op een rij Energizer, dus we werden bij de les gehouden tijdens de bijeenkomst.
De wijkdocenten die aanwezig waren vonden het een waardevolle bijeenkomst en waren erg blij met de nieuwe inspiratie die ze hebben gekregen. Zij hopen er gebruik van te kunnen maken tijdens hun eigen digitale wijkleermiddagen.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *