Samenwerking ROC van Twente en Graafschap College resulteert in opleiding Medewerker Mooie Dag

Het Graafschap College en het ROC van Twente zijn een mooie samenwerking aangegaan om de nieuwe medewerkers bij Livio van een passende opleiding te voorzien.
Deze “Medewerkers Mooie Dag” krijgen dus dezelfde opleiding van beide ROC’s. Deze samenwerking is voor beide ROC’s nieuw.
Zij krijgen op verschillende locaties in Enschede, Haaksbergen en Eibergen een op maat gemaakte niveau 2 zorg/dienstverlening opleiding aangeboden. De invulling van dit traject is door Livio bepaald, zodat zij hun nieuwe medewerkers volgens de wensen en de manier van werken bij Livio opgeleid krijgen.
Deze opleidingen vinden plaats op een locatie van Livio, zodat er korte lijntjes zijn van de werkplek naar de nieuwe medewerkers en naar beide ROC’s.
Alle groepen werken volgens het Praktijk ErvaringsGericht Leren (PEGL) principe wat ook gepersonaliseerd is. En hierin zijn ook alle vaardigheden en disciplines, die Livio in huis heeft, verwerkt.
Wat Hugo Borst en Carin Gaemers wilden bereiken: de ouderen een mooie oude dag bezorgen, weer meer persoonlijke aandacht en maatwerk voor de ouderen, werd door Livio omarmd. Er schreven enorm veel mensen op deze vacature en op dit moment zijn er 96 nieuwe collega’s door Livio aangenomen. Ook vanuit de gemeente Enschede zijn er een aantal mensen aangehaakt die dit traject volgen. In opleiding bij het Graafschap College zijn nu 39 medewerkers en bij het ROC van Twente 24 medewerkers.
Het is erg uitdagend om met deze Medewerkers Mooie Dag aan het werk te zijn. Allemaal verschillende achtergronden en opleidingsniveaus, maar allemaal hetzelfde doel nastrevend.
De nieuwe Livio-medewerkers zijn enthousiast aan hun opleiding begonnen. Ze werken in groepjes, overleggen veel en gebruiken hiervoor de voorbeelden die zij op hun afdeling tegenkomen. De PEGL manier is hierin een prachtige manier van werken. De link tussen wat de Medewerkers Mooie Dag op hun werkplek zien en de link naar de theorie wordt nu door hen zelf gelegd en ook het tempo waarin zij aan hun vaardigheden werken, wordt door henzelf bepaald.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *